Vardag eller var dag

”Alla dessa dar som kom och gick, inte visste jag att de var livet”.

En vardagssjälvklarhet som får oss att tänka.

Vad är vardag? En dag att njuta av, som en oläst bok. Eller ännu hellre: en oskriven. 

Numera kontrollerar jag själv min vardag. Gränserna sätts av vädret och rutinerna, av ljuset och tillfälligheterna. Kan jag fånga dagen när den kommer till mig som en fjäril? Varför flyger den bort så fort jag närmar mig? Är dagen rädd för mig?

”Var dag är en sällsynt gåva, ett skimrande äventyr”, har jag hört i en psalm. Var dag är min dag. Den öppnar sig varje morgon och ger mig timmar att njuta, minuter att verka.

Den 20 augusti var en födelsedag. En älskad man som redan lämnat detta livet ville inte fira sin födelsedag. Inte bli uppmärksammad. En födelsedag var helst en vardag, en vanlig dag, för honom. Hans fjäril bar i väg med honom. Jag blev ensam kvar. Det var ingen vardag. Det var en annandag. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.